VI kör en ny omgång med kursen om Lightroom 5. Här nedan följer Jans kursbeskrivningen:

2 timmar med genomgång, jag hör lite med deltagarna om deras förkunskaper är det nya på LR så tar vi och går igenom hela import proceduren annars tar jag denna del lite som en snabb-repetition.

Inriktning; klassikt mörkrumsarbete genomgång med vad vi kan få fram med de olika verktygen framför allt vad vi kan göra med hjälp av justerings penslar, övertoningar, kontraster, skuggor och högdagrar. Vidare, dessutom hur vi sparar våra egna smarta penslar för att använda dem längre fram.

– hur vi skärper bilder som är lite suddiga på ett smart sätt.

– balansera färger, framhäva, förstärka exempelvis skapa solnedgångar.

En kortare genomgång om export av färdig bild och vad händer med bildinformationen.

Och kortare del om hur jag skall göra för att ha en bildbank på en fristående minnesenhet och växla mellan de olika enheter.

Lite kort om Bok och bildspels modulen men inget djupare för tiden räcker inte för detta.

1,5 timme; praktik alla tar med sig 2-3 bilder (helst i RAW) som vi delar ut till alla och det förutsätter att alla tar med sig en dator.

Ladda gärna ner LR 5 testversion.

Vi kommer tillsammans att göra bildbearbetning av bilderna i LR och detta är på egna bilder, jag visar alla följer efter

Denna övning visar på att vi kan lyfta våra egna bilder och att det finns mycket i bilden även om vid en första anblick så tycker man att de verkar vara ganska platta och tråkiga men med att jobba lite med ljuset för att framhäva och dämpa delar av bilden går det att få fram detaljerna och få till det där lyftet att bilden känns färdig.

Plats: Lindholmen
Tidpunkt: Måndag 24/2 eller Tisdag 25/2 kl 16.45-20.15 (vi väljer dagen som vi har flest anmälda)
Lärare: Jan Wallermark (som också höll Makro workshopen i våras)
Anmälan: ja, bindande genom doodle, senast onsdag 19/2 – minst 8 pers – max 10 pers
Kostnad: 300:-