Den 2/3 kl 17:30 bjuder LN fotoklubben till en fotoföreläsning med pressfotograf Joakim Roos. 

Joakim Roos är press- och reportagefotograf och arbetat i över 30 år för bl a Dagens Nyheter och Göteborgs Posten. Han jobbar främst i Göteborgsområdet, men från och till har han också rest i ca 40 länder på fotouppdrag. Han undervisar om bildjournalistik på Institutionen för journalistik, medier och kommunikation på Göteborgs universitet.

Genom fotografi har han sedan sommaren 2016 skildrat en grupp rumänska romer som befinner sig i Göteborg. Han har gjort det för att öka förståelsen för en situation präglad av fattigdom och utsatthet. Joakim har velat visa romska gruppens livsvärld bortom alla fördomar. De sista bilderna är tagna i februari 2020, under de dagarna mötte han Adela. Hon är en av cirka 350 personer som tigger på Göteborgs gator varje år. 

Joakim kommer han att prata om arbetet som pressfotograf och kommer att visa bilder från bl annat fotoutställningen The Platz, som handlar om individens handlingsutrymme i förhållande till den egna gruppen och samhället. Det är en problematisering av romernas livsvillkor i Sverige, men också en hoppfull beskrivning om hur vårt förhållningssätt till gruppen faktiskt kan förändras.