Torsdag 25 mars kl 17.30 håller Maja Kristin Nylander en fotoföreläsning på Lindholmens fotoklubb.

Maja Kristin Nylander är född 1979 och arbetar med porträtt och iscensatt fotografi, med bas i Göteborg. 

Hon är utbildad vid Napier University School of Film and Photography i Edinburgh och University of Wales, Newport School of Media and Design. Hon har tilldelats ett flertal stipendier och har en rad utställningar, i Sverige och utomlands, bakom sig. 

Omsorgsfullt iscensätter och arrangerar hon bilder med symboler och människor och landskap, hon undersöker saknaden och dess estetik, relationen mellan det mytologiska och världsliga, det kollektiva och privata minnet. I bilderna får minnen, symboler och kroppar samspela i associativa scenerier, där yttre och inre världar möts. Ett återkommande motiv är vårdandet och det fysiska, liksom det mentala, bärandet.

Nylander arbetar även redaktionellt och med större dokumentära projekt och porträttutställningar bl. a. fotograferade hon Vi är romer som fick pris som årets utställning 2013

Maja kommer att visa bilder och om hur hon arbetar med egna fotoprojekt, uppdragsfotografering och konstfoto. 

Se Majas bilder på http://majakristin.se/.